ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΙΣ - ΨΕΥΔΟΚΥΣΤΗ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ

Είναι συχνές σε ποσοστό (19,6%), ανευρίσκονται πάνω από μια κύστη σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.
Συνήθως είναι ασυμπτωματικές.

Μικρό ποσοστό από αυτές τις κύστες θα εξαλλαγούν σε κακοήθεια.(ΙPMN- βλεννώδη κυσταδενώματα πάνω από 3εκ).
Η σωστή διάγνωση είναι το κλειδί της θεραπευτικής αντιμετώπισης τους και γίνεται με αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία και με ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα και λήψη βιοψίας ή κυτταρολογικού υλικού.

Οι παγκρεατικές κύστεις διακρίνονται σε συγγενείς ποσοστό (5%), σε κυστικά νεοπλάσματα (20%-40%), και ψευδοκύστεις του παγκρεάτος σε ποσοστό (50% -70&).

Η ψευδοκύστη του παγκρέατος δημιουργείται μετά από οξύ βαρύ επεισόδιο παγκρεατίτιδας. Είναι διαφόρου μεγέθους από μερικά εκατοστά σε διάμετρο έως και πάνω από 10 έως 20εκ.

Συχνά πιέζει το τοίχωμα του στομάχου ή την αρχή του δωδεκαδακτύλου και προκαλεί συμπτώματα όπως πόνο, τάση για έμετο ή εμέτους, ανορεξία,ίκτερο και απώλεια βάρους.

Η θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση είναι η παρακέντηση της ψευδοκύστης μέσω του τοιχώματος του στομάχου με τη βοήθεια του ενδοσκοπικού υπερηχογραφήματος.

Με τη μέθοδο αυτή συρρικνώνεται το τοίχωμα της κύστης σε διάστημα 1 έως 2 μηνών, λόγω της ροής του υγρού της κύστης μέσω της τοποθετημένης ενδοπρόθεσης (πλαστικής ή μεταλλικής) κατά τη διάρκεια της παρακέντησης.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΓΚΡΕΑΣ

Επεμβατική Και Θεραπευτική Ενδοσκόπηση Χοληφόρων Και Παγκρέατος

Η Ε.R.C.P είναι επεμβατική θεραπευτική μέθοδος των παθήσεων του χοληφόρου δένδρου και του παγκρέατος, όπως της χοληδοχολιθίασης, του καρκίνου των χοληφόρων και του παγκρέατος, της χρόνιας παγκρεατίτιδας και της σκληρυντικής χολαγγειϊτιδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παγκρεατικός Πόρος

Ενδοσκοπική Παλίνδρομος Χολαγγειοπαγκρεατογραφία (E.R.C.P). Η Ε.R.C.P είναι επεμβατική θεραπευτική μέθοδος των παθήσεων του χοληφόρου δένδρου και του παγκρέατος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παγκρεατικές Κύστεις

Είναι συχνές σε ποσοστό (19,6%), ανευρίσκονται πάνω από μια κύστη σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Συνήθως είναι ασυμπτωματικές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καρκίνος Παγκρέατος

Τα τελευταία 20 χρόνια όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από καρκίνο του παγκρέατος. Σε συχνότητα είναι ο τέταρτος καρκίνος σε θανάτους στην Αμερική. Είναι μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, του προστάτη και του εντέρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε Επίσης…

ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΟΜΑΧΟΣ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΟΛΗΔΟΧΟΣ ΠΟΡΟΣ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΓΚΡΕΑΣ

θεραπευτική ενδοσκοπική αντιμετώπιση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ & ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ

Καλέστε το ιατρείο μας ή στείλτε μήνυμα για να κλείσετε ραντεβού.

Λαζαράκη 33, 166 75 Γλυφάδα Αττικής

+302108944788info@grammatopoulos-anastasios.gr